برای سلامتی امام زمان صلوات ولایت
|
احکام قضاى روزه ها برچسبها: [ شنبه 17 / 5 / 1391برچسب:احکام ,قضاى روزه , كفاره, و مقدار آن , ] [ 18:10 ] [ بهزاد رحیمی صالح ]
[
چند نمونه برنامه غذایی برای افطار و سحر
مصرف غذاهای متنوع به عنوان نخستین بخش راهنمایی های رژیمی می باشد. این نکته در ماه مبارک رمضان نیز صحت دارد. یک فرد برای اینکه سالم باشد، باید از تمام گروههای اصلی موادغذایی که شامل نان و غلات، شیر و فرآورده های شیری، گوشت وحبوبات و سبزیجات و میوه است، استفاده کند. در طول ماه مبارک رمضان سرعت متابولیسم در شخص روزه دار پایین می آید و چربی بدن و چربی رژیم غذایی به طور مؤثر مصرف می شوند. مصرف غذای دریافتی در ماه مبارک رمضان کمتر از روزهای عادی دیگر می باشد و همین امر منجر می شود که سلامتی شخص برقرار شود. دریافت میوه به خصوص بعد از غذا اکیداً توصیه می شود. رژیم غذایی متعادل کلسترول خون را بهبود می بخشد و اسید معده را کاهش می دهد و از بروز یبوست و سایر مشکلات گوارشی جلوگیری می کند و باعث می شود که فرد فعال بوده و زندگی سالمی داشته باشد. به طور نمونه یک رژیم غذایی کلی در زیر آورده شده است.
افطار:
نیاز فوری بدن در هنگام افطار، بدست آوردن منبع انرژی آسان و قابل دسترس گلوکز برای هر سلول زنده ، بویژه مغز و سلول های عصبی می باشد. خرما و آب میوه منابع خوب قندی می باشند. مقدار خرما و آب میوه ارائه شده در بالا، برای رساندن سطح گلوکز خون از مقدار پایین به حد طبیعی کافی می باشد. سوپ و آب میوه به بر قراری تعادل آب و مواد معدنی بدن کمک می کنند. رژیم غذایی نامتعادل و دریافت بیش از اندازه شربت ها و شیرینی ها به همراه شکرافزودنی برای سلامتی مضر شناخته شده اند.
شام: باید از تمام گروه های غذایی به شکل زیر استفاده شود: گروه گوشت و حبوبات: جوجه، گوشت گاو، گوشت بره، گوشت بز، ماهی 1 تا 2 واحد ( هر واحد: 1 تکه یا 30 گرم گوشت ). نخود سبز، نخودچی، عدس، و سایر حبوبات1 واحد ( نصف لیوان ) . گوشت و حبوبات منبع خوب پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ها می باشند. علاوه بر اینها، حبوبات منبع خوبی برای فیبر رژیمی می باشند. گروه نان و غلات: نان با آرد گندم کامل 2واحد ( هر واحد: 30 گرم ) یا برنج پخته 1 لیوان یا ترکیبی از این دو. این گروه منبع خوبی برای تامین کربوهیدرات های پیچیده ( که منبع خوب انرژی و فیبر رژیمی هستند )، پروتئین و مواد معدنی می باشند.
گروه شیر: شیر یا ماست یا پنیر محلی 1 لیوان. افرادی که نمی توانند شیر را تحمل کنند باید از محصولات تخمیر شده ای مثل ماست استفاده کنند. شیر و فراورده های شیری منابع خوب پروتئین و کلسیم، که برای برقراری بافتهای بدن و فعالیت های فیزیولوژیکی ضروری می باشند، هستند. بقیه در ادامه مطلب............ ادامه مطلب برچسبها: [ چهار شنبه 9 / 5 / 1391برچسب:چند نمونه, برنامه غذایی ,برای افطار و سحر, ] [ 11:15 ] [ بهزاد رحیمی صالح ]
[
سخنان گهربار معصومين(ع) در مورد رمضان ماه خدا
سخنان گهربار معصومين(ع) در مورد رمضان ماه خدا
-رسول اكرم(ص): «ايهاالناس انه قد اقبل اليكم شهر الله بالبركة والرحمة والمغفرة شهر هو عندالله افضل الشهور و ايامه افضل الايام و لياليه افضل الليالي و ساعاته افضل الساعات.»(1) اي مردم، ماه خدا - ماه رمضان - با بركت و رحمت و آمرزش به شما روي آورده است، ماهي كه نزد خدا بهترين ماه ها، روزهايش بهترين روزها، شب هايش بهترين شب ها و اوقاتش بهترين اوقات است .
-رسول اكرم(ص): «ان شهركم هذا ليس كالشهور انه اذا اقبل اليكم اقبل بالبركة والرحمة و اذا ادبر عنكم ادبر بغفران الذنوب . . .»(2) اين ماه، (رمضان) همانند ديگر ماه ها نيست، زيرا هرگاه به شما رو آورد همراه با بركت و رحمت است و آن گاه كه از شما پشت كند آمرزش گناهان را در بردارد . - رسول اكرم(ص): «ايهاالناس قد اظلكم شهر عظيم، شهر مبارك، شهر فيه ليلة العمل فيها خير من الف شهر . . . هو شهر اوله رحمة و اوسطه مغفرة و آخره عتق من النار .» (3) اي مردم! ماه بزرگي بر شما سايه افكنده، ماهي مبارك كه شبي دارد كه عمل خير در آن از عمل هزار ماه برتر است . . . ماهي كه اولش رحمت، ميانش آمرزش و پايانش رهايي از آتش است . بقیه در ادامه مطلب................... ادامه مطلب برچسبها: [ چهار شنبه 9 / 5 / 1391برچسب:سخنان گهربار ,معصومين(ع) ,در مورد, رمضان ماه خدا, ] [ 11:5 ] [ بهزاد رحیمی صالح ]
[
* هر کسی به من کلمه ای بیاموزد مرا بنده خود کرده است. * قناعت ثروتی است که پایانی ندارد. * هر که خود را بشناسد، خدا را شناخته است. * شجاع ترین مردم آن است که حرف حق را بزند. * بزرگترین جهاد، مبارزه با نفس است. * شمشیر آخته دردست مرد شجاع، عزیزتر از سخن راست نیست. * هر کسی به من کلمه ای بیاموزد مرا بنده خود کرده است. * قناعت ثروتی است که پایانی ندارد. * هر که خود را بشناسد، خدا را شناخته است. بقیه در ادامه مطلب............... ادامه مطلب برچسبها: استفتائات ويژه ماه مبارك رمضان
مطابق با فتاواى مرجع عاليقدر
حضرت آية الله العظمى حاج شيخ يوسف صانعى ناشر: انتشارات ميثم تمّار نوبت چاپ: اول / تابستان 1385
استفتائات ويژه ماه مبارك رمضان س 1. به نظر حضرت عالى اول ماه رمضان چگونه ثابت مى شود؟ ج ـ اول ماه به چهار چيز ثابت مى شود: اول، آنكه خود انسان ماه را ببيند; دوم، عده اى كه از گفته آنان اطمينان پيدا مى شود، بگويند ماه را ديده ايم; سوم، دو نفر مورد اطمينان بگويند كه در شب، ماه را ديده ايم و اوصاف ماه را مثل هم تعريف كنند; چهارم، سى روز از اول ماه شعبان بگذرد كه به واسطه آن اول ماه بعد ثابت مى شود; و اول ماه با پيشگويى منجمين و علوم روز ثابت نمى شود، ولى اگر انسان از گفته آنان اطمينان و علم عادى پيدا كند، بايد به آن علم عمل نمايد. س 2. در صورت رؤيت هلال در ايران و حكم حاكم شرعى به ثبوت رؤيت هلال و اعلام عيد در سراسر ايران، با در نظر داشتن اين كه چه بسا هلال در مناطق غربى ايران رؤيت مى شود، آيا ما مى توانيم طبق همين حكمِ حاكم، در افغانستان، حكم به ثبوت اوّل ماه شوّال نماييم؟ ج ـ حكم حاكم نسبت به اوّل ماه و هلال، نفوذ ندارد و هر كسى بايد خود، حجّت شرعى بر اوّل ماه داشته باشد و اگر در شهرى ماه ثابت شود، براى مردم شهرِ ديگر، فايده ندارد، مگر آن دو شهر به هم نزديك باشند يا انسان بداند كه افق آنها يكى است. س 3. اگر شخصى كه از حضرت عالى تقليد مى كند، روز اوّل ماه مبارك رمضان را طبق حكم حاكم شرع، روزه نگرفته باشد، آيا بايد روزه آن روز را قضا كند يا خير؟ ج ـ حكم حاكم [1] در مورد هلال ماه، نفوذ ندارد و قضا و عدم آن، منوط به يقين مكلّف نسبت به اوّل ماه يا آخر ماه است. س 4. در حال حاضر كه با پيشرفت ابزار علمى قادريم با استفاده از وسيله اى چون دوربين دو چشمى، هلال هاى باريك را نيز رؤيت نماييم، آيا باز براى رؤيت هلال، بايد تنها به چشم غير مسلّح متوسل شويم و يا اينكه رؤيت هلال ماه با استفاده از ابزار نيز داراى حجيت است؟ ج ـ مناط شهور و اهلّه كه مواقيت شرعى براى روزه و حج و غير آنهاست، همان حلول شهر (ماه) است نه رؤيت، و حلول به هر طريق علمى كه باشد، حجت است و كفايت مى كند; به علاوه آنكه بر فرض موضوعيت رؤيت، مقتضاى اطلاق ادلّه اش اعتبار رؤيت هلال با ابزار است و اختصاص به رؤيت با چشم غير مسلح ندارد. بقیه در ادامه مطلب................... ادامه مطلب برچسبها:
بسم الله الرحمن الرحيم سوره بقره، آيات 185-183 يا ايها الذين آمنوا كتب عليكم الصيام كما كتب على الذين من قبلكم لعلكم تتقون.(183) اياما معدودات فمن كان منكم مريضا او على سفر فعدة من ايام اخر و على الذين يطيقونه فدية طعام مسكين فمن تطوع خيرا فهو خير له و ان تصوموا خير لكم ان كنتم تعلمون.(184) شهر رمضان الذى انزل فيه القرآن هدى للناس و بينات من الهدى و الفرقان فمن شهد منكم الشهر فليصمه و من كان مريضا او على سفر فعدة من ايام اخر يريد الله بكم اليسر و لا يريد بكم العسر و لتكملوا العدة و لتكبروا الله على ما هديكم و لعلكم تشكرون.(185) ترجمه آيات اى كسانى كه ايمان آوردهايد روزه بر شما واجب شده همانطور كه بر اقوام قبل از شما واجب شده بود شايد با تقوا شويد(183). و اين روزهائى چند است پس هر كس از شما مريض و يا مسافر باشد بايد ايامى ديگر بجاى آن بگيريد و اما كسانى كه به هيچ وجه نمىتوانند روزه بگيرند عوض روزه براى هر روز يك مسكين طعام دهند و اگر كسى عمل خيرى را داوطلبانه انجام دهد برايش بهتر است و اينكه روزه بگيريد برايتان خير است اگر بناى عمل كردن داريد(184). و آن ايام كوتاه ماه رمضان است كه قرآن در آن نازل شده تا هدايت مردم و بياناتى از هدايت و جدا سازنده حق از باطل باشد پس هر كس اين ماه را درك كرد بايد روزهاش بگيرد و هر كس مريض و يا مسافر باشد بجاى آن چند روزى از ماههاى ديگر بگيرد خدا براى شما آسانى و سهولت را خواسته و دشوارى نخواسته و منظور اينست كه عده سى روزه ماه را تكميل كرده باشيد و خدا را در برابر اينكه هدايتتان كرد تكبير گفته و شايد شكرگزارى كرده باشيد(185). بقیه در ادامه مطلب................ ادامه مطلب برچسبها:
|
|
[ طراحی : پرشین اسکین ] [ Weblog Themes By : Persian skin ] |